Turk VPN
OpenVPN nedir
Tarih: 28 Eylül 2011 Yorum: 0

Open VPN , James Yonan tararından yazılan açık kaynak kodlu VPN teknolojisidir. Noktadan noktaya ve siteden siteye güvenli bağlantı sağlayan OpenVPN bridged (köprülenmiş) veya routed (yönlendirilmiş) modlarda çalışır. SSL/TLS protokolleri üzerinden anahtar değiştokuşu yapar.
NAT (network adress translation) ve Firewall uygulamalarını çift yönlü olarak aşabilme kapasitesi bulunur.

OpenVPN, yazılım destekli VPN uygulamaları içinde sürekli güncel ve stabil durumda olan en kıymetli kaynakları içermektedir. Askeri standartlara uygun kriptolama , tünelleme ve kimlik bilgisi maskeleme özelliklerine sahiptir.

Sunucu tarafında UDP ve/veya TCP üzerinden çalışabilir.

Solaris, Linux, OpenBSD, FreeBSD, NetBSD, QNX, Mac OS X, ve Windows 2000/XP/Vista/7 işletim sistemleri üzerine istemci olarak kurulabilir.

Ayrıca şu an için Maemo, Windows Mobile 6.5 ve altı ile Android mobil sistemlerini de desteklemektedir.

TürkVPN , OpenVPN hizmeti vermektedir. OpenVPN GNU lisansı ile yayınlanmıştır.

 

 

IP adres gizleme yöntemleri – 1
Tarih: 8 Eylül 2011 Yorum: 0
IP adres gizleme yöntemleri – 1

Birçok nedenden ötürü IP numaranızın size ait olmayan bir taneyle değişmesini isteyebilirsiniz.
Bunun için başvuracağınız yöntemlerden biri Proxy Server kullanmak.

Proxy server , Vekil sunucu anlamına geliyor.
İstemci  makine (sen) talebini Vekil’e söylüyorsun, vekil de işlemi yapıp sonucu istemciye (yine sana) yolluyor.
Erişime engellenen siteleri açabilme ve vekil’in kendi IP adresini istemcinkiymiş gibi gösterebilme kapasitesi var.
Anonim Web Proxy’leri  80 numaralı porttan işlem yaptığı için sadece bu porttan çalışan http isteklerini işleyebiliyor ve bu yine de bir avantaj. Çünkü port 80 dünya çapında ISP’ler tarafından kasten  kapatılamayan ender kapılardan biri.

Proxy’ler Anonim , Transparan , Çarpıtan ve Yüksek Anonim olarak kendi içlerinde farklılıklar gösteriyor.
Transparan dışındaki son üç çeşit Proxy, IP adresinizi gizleme yetisine sahip.

En çok kullanılan yöntem olan Web Proxy metodunu  zaten kendi sunucumuzdan ücretsiz olarak size sunuyoruz.
SSL destekli Web Proxy’mize buradan erişebilirsiniz.

Sabit disklerdeki verileri güvenli biçimde silme
Tarih: 1 Eylül 2011 Yorum: 0
Sabit disklerdeki verileri güvenli biçimde silme

Birçoğumuz zaman zaman hard diskimizde bulunan veriyi güvenli biçimde silme gereksinimi duyarız. Bunun çeşitli sebepleri olabilir. Eski HDD’mizi bir kenara koyarken, bilgisyarımızı bir başkasına satarken veya herhangi bir acil durumda ; bize ait bazı bilgilerin silinmek yerine tamamen yok edilmesi icab edebilir. Çünkü silinen herşey , üzerine bilgi yazılmadığı sürece geri getirilebilir halde öylece durur.

Uzun yıllardır bu konuda bir çok kişi ve kuruluş tarafından çalışmalar yapılmış ve bazı standartlar getirilmiş .
Bu standartlara bağlı çalışan programlar   sabit diskinizde bulunan verinin üzerine random data yazıyor ve eski veriyi tamamen yok ediyor. Yazılımları kullanarak sabit diskinizden bir parça veriyi sonsuza dek silebilir, ya da bütün sabit diskinizi tamamen sıfırlayabilirsiniz.

Dahası da var ; Program diskte yanlızca  boş olan kısmı kazıyabilir ve  sildiğinizi sandığınız ama oracıkta duran veriyi  yok edebilir. Buna ek olarak  Windows işletim sistemlerinde yapılan bütün işlemlere ait izler taşıyan “swap” dosyasını kriptolayarak extra bir güvenlik sağlayabilir.

DoD 5220.22-M , Peter Gutmann, German BCI, Bruce Schneier ve one Random Pass gibi kazıma metodlarını kullanan  Jetico BC-Wipe deneme sürümünü indirmek için buraya tıklayın.

 

 

Firefox ve Socks5 Proxy ile güvenli bağlantı
Tarih: 30 Ağustos 2011 Yorum: 0
Firefox ve Socks5 Proxy ile güvenli bağlantı

Diğer tarayıcıların aksine Firefox doğrudan Socks5 proxy ile bağlantı opsiyonu sunar.Bağlantınızı sistem-wide olarak proxy’den geçirmenize gerek kalmaz. Böylelikle sadece web browsing işini tünelleyebilir ve güvenli hale getirebilirsiniz.
Socks5 ile proxy’leme işlemi tünelden gelip giden veriyi kriptoladığından bağlantı hızınız bir miktar düşecektir. Fakat yüksek derecede güvenlik elde edeceğinizden bu küçük sorunu kafanıza takmanıza hiç gerek yok.

Buna ait ayarlar basittir ve alttaki şekilde yapılırlar. Birinci resimdeki sırayı takip edin, sonra da 2. resme bakın.

DEVAMINI OKU »

Anonymous kimdir , nedir ?
Tarih: 29 Ağustos 2011 Yorum: 0
Anonymous kimdir , nedir ?

2011 Haziran ayındaki Operation Turkey kod adlı eylemiyle Türk Internet kullanıcıları tarafından da ismi duyulan uluslararası aktivist grubunun adı Anonymous’tur. Bilginin sansürlenemeyeceği , bilgiye erişimin engellenemeyeceği ve hükümetlerin internet üzerinde kurdukları baskının kullanıcıların özgürlüğünü kısıtlayamayacağı görüşünde olan Anon belirli bir yeri, bir lideri veya yöneticisi olmayan (h)acktivist’lerin katıldığı bir oluşum. Kendileri için bir beklentileri yok.

Malezyalı bir Anon , PayPal’a karşı yapılan bir eyleme katılabildiği gibi,Jamaikalı bir Anon 2011 Haziranında Anonymus’un TIB sunucularına karşı gerçekleştirdiği eylemde rol almış olabilir.

DEVAMINI OKU »

IpV6 ve VPN güvenliği
Tarih: 29 Ağustos 2011 Yorum: 0
IpV6 ve VPN güvenliği

Kısa süre önce Türk Telekom’un yeni IP protokolüne geçeceği ve kullanıcılarına IPv6 adresleri üzerinden hizmet vereceği belli olduğunda ilk aklımıza gelen hizmetin geliştiriliyor olmasıydı. Fakat küçük bir google araştırması ile bu işin VPN kullanıcıları açısından bazı sakıncalı yanları da olduğunu gördük.

Bir çok VPN protokolü IPv6′yı desteklemediğinden, VPN kullanıcılarının kimliklerinin (IP adreslerinin)  ifşa olması durumu sözkonusuydu. Bunun öncelikli sebebi, IPv4 için gerçekleşen tünelleme işleminin özellikle Torrent (p2p ağları) için IPv6′da geçersiz hale gelmesiydi.

Aşağıdaki yöntemi kullanarak IPv6′yı sisteminizden kaldırabilir ve VPN servisinizi güvenle kullanmaya devam edebilirsiniz.

DEVAMINI OKU »

VPN nedir
Tarih: 26 Ağustos 2011 Yorum: 0
VPN nedir

VPN , Virtual Private Network yani Sanal Özel Ağ anlamına gelir. Ağa bağlı olan kullanıcıların , yazılım veya donanım desteği ile güvenli bilgi alışverişine olanak veren uygulamaların genel adıdır.
Güvenli veri taşıma, yetkilendirme, şifreleme yoluyla bilgi aktarımı ve 3. şahısların aktarılan bilgiye erişimini engelleme gibi özelliklere sahiptir. Genellikle şirketlerin kendi çalışanlarının, korumalı halde kalması öngörülen kaynaklarına erişimi amacıyla kullanılmaktadır.
VPN’in en geniş kullanım alanı ise, filtrelenen içeriğe erişim sağlamasıdır. Firewall ‘ları ve web filtrelerini aşarak, firma veya ülke yönetimleri tarafından kısıtlanan noktalara ulaşıma
imkan sağlar. Bu haliyle de dünya üzerinde Internet’e çeşitli yasaklar getiren ülkelerde kullanım oranı oldukça yüksektir.

DEVAMINI OKU »

IPv6 Protokolüne bakış
Tarih: 25 Ağustos 2011 Yorum: 0
IPv6 Protokolüne bakış

IPv6 , kısa süre içinde tükenecek olan IPv4 destekli IP adreslerinin yerine geçerek adresleme sorunlarının önüne geçmek
amacıyla devreye alınacak olan yeni Internet protokolüdür. 1981 yılından beri kullanılan IPv4′ü takip eden Ipv6 1998 yılında icad edilmiştir.IPv6′da olan trafik işgal edici   paket başlıkları kaldırılmış ve bununla dolaylı bir hız arttırımına gidilmiştir.

Eğer IPv6 devreye alınacak olmasaydı, bu yazının yazıldığı 2011 Ağustosunu takib eden bir yıl içinde ağa yeni bağlanacak PC’ler , kurumsal bilgisayarlar,
yeni açılacak web siteleri ve/veya IP protokolüyle hizmet veren herhangi bir servisin ağ adresi alması mümkün olmayacaktı.

DEVAMINI OKU »




tema yapımcısı wordpress alexa bilgileri website detay Creative Commons v3 ile Lisanslanmıştır!


© Tüm Hakları Saklıdır - Kaynak belirtmeden alıntı yapılamaz!