Turk VPN
Sabit disklerdeki verileri güvenli biçimde silme
Tarih: 1 Eylül 2011 Yorum: 0

Birçoğumuz zaman zaman hard diskimizde bulunan veriyi güvenli biçimde silme gereksinimi duyarız. Bunun çeşitli sebepleri olabilir. Eski HDD’mizi bir kenara koyarken, bilgisyarımızı bir başkasına satarken veya herhangi bir acil durumda ; bize ait bazı bilgilerin silinmek yerine tamamen yok edilmesi icab edebilir. Çünkü silinen herşey , üzerine bilgi yazılmadığı sürece geri getirilebilir halde öylece durur.

Uzun yıllardır bu konuda bir çok kişi ve kuruluş tarafından çalışmalar yapılmış ve bazı standartlar getirilmiş .
Bu standartlara bağlı çalışan programlar   sabit diskinizde bulunan verinin üzerine random data yazıyor ve eski veriyi tamamen yok ediyor. Yazılımları kullanarak sabit diskinizden bir parça veriyi sonsuza dek silebilir, ya da bütün sabit diskinizi tamamen sıfırlayabilirsiniz.

Dahası da var ; Program diskte yanlızca  boş olan kısmı kazıyabilir ve  sildiğinizi sandığınız ama oracıkta duran veriyi  yok edebilir. Buna ek olarak  Windows işletim sistemlerinde yapılan bütün işlemlere ait izler taşıyan “swap” dosyasını kriptolayarak extra bir güvenlik sağlayabilir.

DoD 5220.22-M , Peter Gutmann, German BCI, Bruce Schneier ve one Random Pass gibi kazıma metodlarını kullanan  Jetico BC-Wipe deneme sürümünü indirmek için buraya tıklayın.

 

 



Yorum Yok:


Yorum Yap:

328 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress




tema yapımcısı wordpress alexa bilgileri website detay Creative Commons v3 ile Lisanslanmıştır!


© Tüm Hakları Saklıdır - Kaynak belirtmeden alıntı yapılamaz!